מחוך לאחר מתיחת בטן
שאלה: למה משמש המחוך? איך מלבישים אותו? כמה זמן צריך ללבוש אותו? האם כשלובשים אותו יותר זמן - התוצאה טובה יותר?
תשובה: המחוך עשוי מבד אלסטי (כמו תחבושת) ותפקידו העיקרי לאחר הניתוח הוא להדק את העור לרקמות הנמצאות מתחת לעור בדופן הבטן.
אני מעדיף שהמחוך יהיה צמוד ככל הניתן למשך שלושת הימים הראשונים כדי לנסות ולהדביק את העור מתחתיו נשאב השומן אל הדופן השרירית של הבטן.
בתקופה הראשונה שלאחר הניתוח תפקידו של המחוך הוא לשמור על כך שלא תהיינה הפרשות באיזור השאיבה, אשר יכולות להרים ולמתוח את העור העודף עוד יותר ממה שהיה לפני הניתוח.
בהמשך, אני ממליץ ללכת עם מחוך תקופה של בין 4-9 שבועות, תלוי בקצב הריפוי, התכווצות העור וחיטוב הגוף. ישנם שמתרגלים ללכת עם המחוך ועושים זאת לזמן ארוך, ובמקרה כזה הוא אכן מחטב את הגוף בצורה ניכרת.
הרמה - רק דרך הפיטמה בלבד?
שאלה: האם ניתן להרים שד דרך הפטמה בלבד, ללא צלקת אורכית אלא מסביב לפטמה בלבד - וללא הכנסת שתל? כלומר הרמה ללא הגדלה עם צלקת מסביב לפטמה בלבד?
תשובה: טכניקה של הרמה דרך הפטמה בלבד מאופיינת בכך שהיא משאירה צלקת מסביב לעטרת הריקמתית. טכניקה זו הובאה מצרפת לפני כ- 15 שנים ואני הייתי בין הראשונים לבצע אותה בארץ. באותה תקופה השתמשתי בה בתדירות גבוהה, אך היום כבר כמעט שלא. היתרון הבולט בהרמת חזה דרך הפטמה הוא שטכניקה זו אינה משאירה צלקות פרט לצלקות קטנה מסביב לעטרת.
החיסרון בשיטה זו הוא שהשד מקבל צורה שטוחה ולא קונוסית (המנותחות שלי היו קוראות לזה פיתה) ושעטרת הפטמה מתרחבת כתוצאה ממתיחת העור וזה פוגע באסטתיות של השד. במידה ומטופלת תהיה מוכנה לקבל את המגרעות האלה, אין מניעה מבחינתי לבצע ניתוח מסוג זה.
הוצאת שתל לאחר ניתוח הגדלת חזה
שאלה: עשיתי ניתוח להגדלת חזה לפני 10 שנים ונאמר לי שאחרי 10 שנים יש לשקול הוצאת שתל וניתוח חוזר. האם זה עדיין מומלץ למרות שאין לי שום בעיה?
תשובה: יש לציין שהשתלים המודרניים (מהעשור האחרון) יכולים להחזיק שנים רבות ואפילו לכל החיים. עם זאת, תמיד יש סיכוי כי השתלים יכולים גם לעבור קרע ולהיפתח, אבל הסיליקון של היום הוא מוצק ואינו נשפך בתוך הגוף. במחקרים שבוצעו בארה"ב, עוד בתקופה שהסיליקון היה נוזלי יותר, נמצא כי השתל בגופן של שליש מהנשים המושתלו נפתח, אך והן חיות חיים רגילים ותקינים ברוב המקרים - והשד נראה אותו דבר. לסיכום, אם השד שלך נראה יפה, ואין לך בעיות כלשהן איתו, אין הכרח לבצע החלפה. לעיתים השתלים נפתחים זמן קצר לאחר הניתוח בעקבות פגם. במקרה כזה, קשה מאוד לאבחן שתל פתוח בתוך הגוף, ועל כן נדרשת בדיקת MRI.
דר' אבישי וינברגר, יליד חיפה סיים את לימודיו בביה"ס לרפואה באונ' העברית בירושלים. ניתח בבית החולים הציבור במשך 20 שנה ועסק במגוון התחומים של כירורגיה פלסטית, רפוי כוויות ושיחזור. מזה עשרים שנה מפעיל דר' אבישי וינברגר גם בתחום התיקונים האסתטים והקוסמטים. והוא היה מחלוצי הרופאים שהקימו מרכזים רפואיים פרטיים ומנהל את מרפאת המומחים "ארט קליניק" במרכז ויצמן בתל אביב. אתר: http://dr-weinberger.com בלוג: http://www.avishaiweinberger.co.il